Radio Club Cronopedia

miercuri, 2 mai 2012

Expozitia de arta contemporana “PROIECT NETERMINAT…”

Expozitia de arta contemporana "PROIECT NETERMINAT…"
se deschide la Galeria de Arta a Institutului IRECSON

Grupul de artisti plastici Art738 (www.art738.com) impreuna cu artistul vizual Jan Albu inaugureaza la Galeria de Arta a Institutului Irecson expozitia de pictura contemporana intitulata "PROIECT  NETERMINAT…".
In cadrul expozitiei de grup sunt prezentate lucrarile a patru pictori romani unde vizitatorii isi pot aduce o propria contributie la finalizarea demersului  artistic initiat de artisti prin pictarea unei panze puse la dispozitie de organizatorii pe tot parcursul evenimentului.
Jan Albu expune un proiect numit «  Mitologii asumate » Povestea Minotaurului exprimata intr-o maniera expresiva , devine pe parcursul infatisarii ei un lait motiv identitar pe care artistul il descrie concomitent cu tema Labirintului. Abordand o tehnica ce implica o permanenta metamorfoza stilistica, artistul Jan Albu ne surpinde mereu prin  plasticitate, prin povestea sa si prin sensibilitate lucrarilor sale.
Zoita prezinta un proiect bazat pe ilustrarea caracterului uman intr-un mod incisiv, agresiv, dinamic. Pornind de la o plastica de factura sociala, artista recurge la mijloace de expresie diverse in care urbanul, violenta stradala si socialul aglomerat si imbacsit de schimbari sunt subiecte ce ii capteaza atentia. Electrizanta sau nu imaginea poarta agresivitatea unui moment actual.
GinaSter incanta cu un proiect conceptual bazat pe un expunerea unor panze de  dimensiuni diferite legate intre ele de o poveste simbolica despre  viata la baza careia sta o imagine de joc, de copilarie si culoare. ‘Calatoria unui gand ‘implica viata, nasterea, alegerea, raul si binele, maturizarea si moartea sub forma simbolica a eternei veselii, a iubirii de viata, a pasiunii de a trai.
GabiAgu transpune diversitatea stilistica intr-o maniera ce o doreste experimentala. Lucrarile lui alese cu grija, se doresc a fi diferite una de cealalta. In ideea unor inceputuri de proiecte, GabiAgu foloseste numele expozitiei ca motiv pentru demersul lui plastic.
Vernisajul va avea loc in data de 13 mai 2010, incepand cu ora 17:30 conferind un prilej deosebit de a-i cunoaste pe artisti.  Timp de trei saptamani (in perioada 13-24 mai) expozitia va ramane deschisa amatorilor de arta plastica, putand fi vizitata gratuit
de luni pana vineri intre orele 9:00 – 17:00.
Locatie: Galeria de arta a Institutului IRECSON
Adresa: Calea Victoriei nr.2, sector 1. tel. 021 31317 33
Curator: d-na Victoria Anghelescu – Istoric de arta
Mai multe informatii despre expozitie, artisti si lucrarile prezentate se pot obtine prin email la adresa studio@art738.com .
Art738 (www.art738.com) reprezinta un grup de artisti plastici …. fondat de catre GinaSter, GabiAgu si Zoita.  Printre proiectele la care au participat se numara si "WORDS CONVERGE", primit cu aprecieri in cadrul competitiei de proiecte artisticte organizate de catre British Council.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu